Secretul celor mai delicioase clătite. Vei folosi mereu acest truc

secrete clatite pufoase

Clătitele sunt un desert adorat de foarte multe persoane, și chiar trebuie să știi că sunt considerate “cel mai iubit desert” din întreaga lume! Le gătești fie atunci când vrei să îi răsfeți pe cei dragi, fie atunci când aveți musafiri și vrei ca la desert să serviți un preparat extrem de delicios.

Fie că sunt cu ciocolată, brânză dulce sau urdă, însiropate cu sosuri dulci, cu banane ori cu unt de arahide, cu marmeladă sau gem, cu nutella sau cu cremă de vanilie, nu există familie din țară în care acest preparat culinar să nu se fi gătit cel puțin o dată.

Citește și: Visine in sirop propriu, ideale pentru prăjituri și torturi 

Fie că îți place să le prepari după rețeta clasică, ce nu mare mai mult de 3-4 ingrediente, fie după cea mai complexă, trebuie să știi că, în orice caz, avem pentru tine cel puțin două trucuri de care să ții cont data viitoare când vei avea chef să faci clătite.

Despre ce este vorba? Aflii în articolul de mai jos:

Toate gospodinele încearcă din răsputeri ca clătitele lor să iasă subțiri și pufoase. Însă pentru a avea niște clătite absolut delicioase trebuie să țineți cont de următorul pont:

Citește și: Chec pufos din doar două ingrediente. Este cea mai simplă și delicioasă rețetă! 

Pontul 1 pentru clătite delicioase: Unt sau ulei

După ce ai amestecat toate ingredientele pe care le folosești de obicei la prepararea clătitelor, amestecă în aluat, înainte să începi să le prăjești, aproximativ 50 de grame de unt sau 50 de mililitri de ulei (folosește uleiul în locul untului doar în situația în care vrei să faci clătite de post). Astfel, vei evita să împrăștii ulei în toată bucătărie, dar vor scădea și șansele ca clătitele tale să se lipească de tigaie.

Citește și: Speli puiul crud înainte să îl găteşti? De ce să nu mai faci asta niciodată! 

Pontul 2 pentru clătite delicioase: Esența de vanilie

Un alt secret care le va da clătitelor tale o aromă deosebită este esența de vanilie. Adaugă o linguriță de esență la fiecare 1000 de ml de aluat. Aroma puternică se va putea simți chiar în timp ce vei prăji clătitele.

Un pont bonus: Pe lângă rețetele clasice de servire, încercă cel puțin o dată să pui deasupra clătitelor miere de albine sau sirop de arțar și servește-le cu fructe de pădure proaspete și frișcă! Un adevărat deliciu!

Citește și: Reteta pentru cea mai delicioasă dulceata de visine. Varianta traditionala

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.