Rețeta pentru cea mai bună OMLETĂ GRECEASCĂ. Ingredientul care-i dă tot gustul! E nemaipomenit de bună!

omleta greceasca
Sursa foto: bzi.ro

Astăzi am pregătit pentru tine rețeta unei omlete extrem de simple, cu o textură cremoasă, gata în 5 minute. Este ideală pentru micul dejun, toți membrii familiei tale o vor considera un deliciu! 

Omleta a fost inventată de francezi, dar astăzi este consumată în întreaga lume sub diferite denumiri și cu o mulțime de adaosuri care mai de care mai apetisante.

Astfel, în cazul de față trebuie să știi că această rețetă este o îmbunătățire a rețetei de omletă simplă, pe care grecii o adoră!

Citește și: Cum se face vegeta acasă. Rețeta simplă, fără conservanți 

Ingrediente OMLETA GRECEASCĂ

  • 1 linguriță de unt de calitate
  • 2-3 ouă
  • 1 linguriță apă minerală
  • piper (indicat piper proaspăt măcinat)
  • puțină sare
  • 80-100 gr branză feta fărâmițată

Citește și: Cel mai simplu truc pentru o friptura fragedă: secretul care face carnea de porc sau de vită să se topească în gură

Cum se prepară OMLETA GRECEASCĂ

1. Se bat bine ouăle cu piper.

2. Se adaugă o linguriță de apă minerală și se continuă mixarea

3. Se pune untul la încins în tigaie iar apoi se adaugă ouăle.

4. Omleta se întoarce din când în când. După ce prinde o culoare ușor rumenă, se presară branza feta.

E gata în aproximativ 3-4 minute. Prntru o aromă specială, serviți omleta cu ceapa verde, potrivit allrecipes.com.

Citește și: Visine in sirop propriu, ideale pentru prăjituri și torturi

PONT 1! Cei mai îndrăzneți dintre dumneavoastă pot adăuga în compoziția omletei grecești ceapa și roșii tăiate cuburi, dar și măsline! Rezultatul va fi un deliciu!

PONT 2! Gătiți acest preparat cu regularitate! Cu cat preparati mai des aceasta mancare, cu atat va va iesi mai bine.

PONT 3! Pentru un gust bun și o textură pe măsură, aveti nevoie de o tigaie foarte bună, de care să nu se lipească omleta. De aceea, cel mai indicat este să folosiți o tigaie din aluminiu.

PONT 4! Specialiștii în gastronomie susțin că ce mai indicat este ca omleta să nu fie făcută din mai mult de trei – patru ouă!

Vă dorim poftă bună! Dacă știți și voi alte rețete de omlete pe care le-ați încercat și care au un gust special nu ezitați să ni le scrieți la comentarii!

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.