Lacrimile vitei de vie, un veritabil medicament de primavara

lacrimi vita de vie

La taierea de primavara a vitei, din ramurile ceva mai groase incepe sa curga, picatura cu picatura, un lichid transparent cu gust dulce-salciu, considerat un adevarat intaritor imunitar.

Lacrimile vitei de vie se obtin prin taierea cu foarfeca de vie a coardelor in diagonala (pentru a se obtine o suprafata de scurgere cat mai mare) si fixarea prin legare a unei sticlute (curata) in capatul taiat, pentru colectarea acesteia.

Operatiunea se face primara, din momentul in care ta incepe sa inverzeasca. Este bine sa folosim seva provenita de la vita de vie care nu a fost fertilizata sau tratata chimic.

Aceasta trebuie pastrata sticle curate, inchise la culoare si astupate ermetic. Temperatura ideala la care se nu se altereaza este de aproximativ 8°C.

Frunzele de vita de vie si intrebuintarile lor nestiute

Indicatii terapeutice si mod de administrare

Extern: se aplica comprese pe plagi de 2-3 ori pe zi. Are efect cicatrizam. Se recomanda in tratarea ranilor de orice fel si a dermatitelor.

Afectiuni oculare: in fiecare dimineata se pune in palma foarte curata o cantitate suficienta de se, pentru ca ochii sa poata fi spalati prin clipire, de cel putin 20 de ori. Se se poate aplica si prin picurare. Procedeul se repeta seara, cu diferenta ca nu se face imbaiere, ci prin aplicarea peste pleoapele inchise a unui tampon steril imbibat in seva.
Tratamentul se face in fiecare an, primara, cel putin doua luni, fara nici o intrerupere.

Intern: Lacrimile vitei de vie sunt utile si administrate intern, in cazuri de dischinezie biliara, colecistita si litiaza biliara; se iau 3-4 lingurite de seva, inainte de masa cu o jumatate de ora, dupa care se sta culcat pe partea dreapta, timp de 10 minute. Tratamentul se face 5 zile la rand.

Tot intern, seva vitei de vie ajuta si in cazul pietrelor la rinichi: se iau 8-10 lingurite dimineata, pe stomacul gol, in putina apa sau in ceaiul recomandat in tratamentul acestei afectiuni. Cura dureaza o saptamana.

Sursa: BZI.ro

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.