Reteta pentru cea mai delicioasă dulceata de visine. Varianta traditionala

dulceata de visine si chec de visine
Sursa foto: pixabay.com

Dulceata de visine dupa reteta traditionala. E sezonul vișinelor dulce –acrișoare, a dulcețurilor și a gemurilor pe care le preparăm pentru a avea la iarnă cât de puțin din parfumul verii. Vara o folosim la o înghețată, iar iarna în prăjituri, în checuri, într-o clătită pufosă sau lângă un ceai fierbinte.

Pentru că vișinele s-au copt deja bine, vă prezentăm rețeta tradițională ușor și rapid de preparat.

Ingrediente necesare pentru dulceata de visine:

  • – 4 kg de vişine curăţate de sâmburi
  • – 4 kg de zahăr
  • – 2 lămâi

Citește și: Visinata de casa. Reteta pentru cea mai bună vișinată făcută în casă

Cum prepari dulceata de visine

Vișinele alese cu atenție și spălate bine se curate de sâmburi și se așează într-un vas încăpător, iar peste ele se toarnă zahărul. Lăsați vișinile acoperite de zahăr până a doua zi, până când lasă sufficient sirop iar zahărul s-a topit.

Luați cratița, o puneți pe aragaz la foc mic și o lăsați să fiarbă ușor. Din când în când, curățați spuma care se formează la suprafață și amestecați ușor.

Citește și: Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei ţuică de prune? Vei fi uimit!

Când observați că nu se mai formează spumă este momentul să adaugați zeama de lămâie și să o lăsați să fiară până când dulceata de visine se îngroașă sufficient. Încercați o picătură într-o farfurie, iar dacă compoziția nu mai curge, înseamnă că dulceața este gata.

Dulceața astfel preparată se toarnă în borcane bine sterilizate în prealabil, care se închid apoi ermetic.

Ca și în cazul tuturor dulcețurilor, așezați borcanele cu capul în jos și înveliți-le cu o pătură timp de o zi.

Apoi le puteți depozita în cămară ca să vă puteți bucura de ea la iarnă.

Îți mai recomandăm și:

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.