Cum să ai rufe curate. Iată câteva sfaturi prețioase de care trebuie să țină cont toate gospodinele atunci când folosesc mașina de spălat

haine masina de spălat
Foto: pixabay.com

Toate gospodinele știu că atunci când vine vorba despre spălatul rufelor trebuie respectate mai multe reguli elementare. Altfel, hainele lor și ale membrilor familiei s-ar putea transforma într-un dezastru. Dacă vreți să vă dăm un exemplu în acest sens, gândiți-vă doar cum ar fi dacă ați spăla rufele albe cu cele negre sau colorare? Cel puțin hainele albe ar ajunge direct la gunoi!

Pe lângă această regulă, care spune că este interzisă total spălarea rufelor în culori deschise alătui de cele negre sau în culori mai inchise, există și alte principii clare atunci când vine vorba despre haine și mașina de spălat. În cele ce urmează îți prezentăm câteva dintre ele! Aceste sfaturi te vor ajuta să eviți de acum înainte cele mai comune greșeli, despre care s-ar putea să nici nu îți fi dat seama că le faci!

Invață să citești etichetel produselor! O cămașă, o bluză sau un pantalon dintr-un material sintetic s-ar putea degrada semnificat dacă setezi mașina să spele la temperaturi peste 40 de grade Celsius.

Citește și: De ce este bine să pui ceapa în congelator. Vei folosi mereu acest truc 

Golește mașina de spălat haine de îndată ce s-a terminat ciclul spălării! Nu vrei nici să se imnulțească bacteriile în mediul umed care le e propice, și nu vrei nici ca hainele să capete un miros neplăcut.

Ai grijă la cantitatea de detergent pe care o folosești! Asta deoarece detergent mai mult nu înseamnă rufe mai curate! Cel mai bine ar fi să nu umpli compet capacul, trei pătrimi din el fiind, de regulă, suficient. Dacă nu ești sigură de cantitatea necesară, obișnuiește-te să folosești capsule pentru spălat.

Cumpără-ți lenjerie de pat de calitate și spal-o la temperturi ridicate, pentru a impiedica înmultirea acarienilor.

Citește și: Cum poți să scapi de praful din casă pentru totdeaună! Uite câte greșeli făceai fără să îți dai seama 

Spală prosoapele de bucătărie la o temperatură de cel puțin 60 de grade Celsius, într-un ciclu de spălare de cel puțin o oră.

Evită să setezi mașina de spălat rufe la temperaturi prea joase dacă folosești detergenți pudră. Asta deoacere acest tip de produs pentru spălarea hainelor nu se dizolvă la fel de bine ca cel lichid în apa cu o temperatură mai scăzută.

Curăță ușa mașinii de spălat și sertarul în care pui detergetul, balsamul și înălbitorul cel puțin o dată pe lună!

Citește și: Află ce floare te reprezintă în funcție de luna în care te-ai născut – FOTOGALERIE 

Dacă ai o mașină de spălat în care rufele sunt puse de sus, ai gijă ca ultimele introduse să fie cele mai murdare, și nu invers!

Citește pe Landia.ro o metodă de curățare simplă, rapidă și eco-friendly a mașinii de spălat, cu produse pe care le aveți în mod uzual în casă. AICI

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.