Cum să faci cele mai bune eclere din lume, în doar câteva minute, fără bătăi de cap

Foto: Facebook.com

Eclerele sunt printre preferatele amatorilor de dulce. Cu greu poţi rezista unei astfel de tentaţii dulci. Poţi prepara şi acasă acest desert delicios atunci când ai poftă de ceva bun. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente şi nici de foarte mult timp.

Vei reuşi să prepari acest desert în doar câteva minute pentru a-ţi încânta familia şi musafirii.

INGREDIENTE:

Pentru a prepara eclerele ai nevoie de:

100 g margarină sau unt
4 ouă
125 g faină
1/2 linguriţă sare
25 ml apa

Crema de ciocolată:

1 cană de lapte fiert şi răcit
3 linguri zahăr
2 linguri cacao
1 lingură cu vârf făină
esenţă de rom
50 g unt
300 ml frişcă bătută

Glazură:

3-4 linguri cacao
6 linguri apă clocotită
7 linguri de zahăr praf

MOD DE PREPARARE:

Într-un vas cu fundul dublu se pun la foc apa, sarea şi margarina sau untul. După ce încep să coloctească se adaugă făina în ploaie şi se amestecă energic să nu rămână cocoloaşe. Se fierbe amestecul puţin la foc mic, se ia de pe foc şi se răceşte într-o cratiţă cu apă rece.

Citeşte şi: Reţetă de papanaşi gata în doar 10 minute

Se amestecă fără oprire şi când este aproape rece, se adaugă pe rând ouăle. Cu ajutorul unui poş se pun în tava tapetată cu hârtie de copt bastonaşe din acest amestec. Se coc timp de 30 de minute la foc potrivit (180 de grade Celsius – în cazul în care aveţi termometru la aragaz).

ATENŢIE: Nu deschideţi cuptorul decât după 20 de minute. Riscaţi să vi se turtească eclerele.

Citeşte şi: Cum se face vegeta acasă. Rețeta simplă, fără conservanți

Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească pe un grătar. Duăa ce se răcesc se taie în două pe lungime.

ATENŢIE: Nu le suprapuneţi atunci când le puneţi la răcit pentru că se vor turti

Crema de ciocolată:

Se pun toate ingredientele într-o cratiţă cu fundul dublu şi se amestecă la foc mic. Laptele de toarnă în fir subţire până când este încorporat complet în amestec.

Continuaţi să amestecaţi şi fierbeţi la foc mic până când amestecul se îngroaşă. La final adăugaţi esenţa de rom şi 50 de grame de unt. Amestecaţi bine şi apoi lăsaţi să se răcească.

Glazura:

Se fierb toate ingredientele şi se toarnă pe deasupra.

Asamblarea eclerelor este uşoară. Se pune crema de ciocolatăcu ajutorul unui poş între cele două „coji” de ecler iar deasupra se pune glazura.

Poftă bună!

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.