Cel mai simplu truc pentru o friptura fragedă: secretul care face carnea de porc sau de vită să se topească în gură

friptura frageda
Sursa foto: pixabay.com

Nu avem nevoie de noroc, talent sau experiență în bucătărie pentru a obține o friptura de porc fragedă și suculentă! În schimb, avem nevoie doar de rabdare, deoarece acest tip de mâncare demonstrează cat de important este modul în care este perparată. Pentru că doar o gătire corectă va face ca preparatul din carde de porc sau de vită să se topească în gură!

Secretul celei mai fragede fripturi de porc sau de vită nu are de-a face cu ingredientele folosite şi nici cu ustensilele necesare în timpul procesului de preparare. Există însă un detaliu care ne ajută să gătim carnea astfel încât să ne bucurăm nu numai de un gust desăvârşit, ci şi de o textură pe măsură, scrie Adevărul.ro.

Citește și: Cum se prepară cea mai delicioasă ciorbă rădăuțeană. Cu aceasta rețetă nu vei da greș niciodată 

Congelarea cauzează expandarea şi crăparea fibrelor musculare, rezultând în sporirea frăgezimii cărnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City. Astfel, autorul studiului, cercetătorul John Unruh, susţine că secretul din spatele unei fripturi fragede este îngheţarea prealabilă a cărnii şi apoi dezgheţarea acesteia, chiar înaintea preparării acesteia.

Citește și: De ce să mănânci ciorbă! Este cel mai complet și mai echilibrat aliment recomandat de nutriționiști!  

Potrivit specialiștilor, înainte de a prepara friptura, pregătiţi carnea. Nu puneți carnea din pachet direct in tigaie! În schimb, cel mai bine este să aşezaţi bucata de carne pe o farfurie şi lăsaţi-o acolo timp de 15 minute. Acest lucru va permite proteinei reci să se obişnuiască cu temperatura camerei, reducând riscul de a înnegri friptura la exterior şi de a o usca sau arde, înainte ca interiorul să fie de asemenea preparat. Apoi uscaţi bucata de carne cu ajutorul unor prosoape de hârtie. Citește mai multe aici

Citește și: Cum să faci cel mai bun piure de cartofi. Secretele care îl fac cremos și extrem de delicios

Dacă știi și alte trucuri pentru ca preparatul din carne de vită sau porc să se topească în gură te invităm să ne lasi comentarii cu secretele tale. Vei ajuta multe gospodine!

Citește și: Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salată pufoasă

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.