5 întrebuinţări surprinzătoare ale foliei alimentare. Trucuri care îţi vor uşura viaţa

folie alimentara
Foto: simpac.co.uk

Unul dintre cele mai comune lucruri pe care le ai în bucătărie este folia alimentară. Este nelipsită din casă şi nu trece o zi fără ca să o foloseşti pentru împachetarea mâncării.

Citeşte şi: Fă economie cu ajutorul congelatorului. Trucuri despre mâncare pe care trebuie să le cunoşti

Cu toate acestea, folia alimentară poate fi folosită cu succes în casă şi pentru alte lucruri. Îţi prezentăm în rândurile de mai jos câteva mici trucuri care cu siguranţă îţi vor uşura viaţa. Vei afla cu surprindere că folia alimentară poate fi utilă în multe cazuri pe care până acum le credeai fără ieşire.

1.Folia alimentară redă savoarea vinului

Sa zicem ca ai desfacut o sticla de vin absolut delicios, ai gustat din el si, dupa cateva zile, constati ca i s-a schimbat gustul.

Mai precis, a capatat o aroma de dop din cauza plutei din care este facut acesta. Pluta contine o substanta numita tricloroanisol (TCA), care poate transmite vinului o aroma total neplacuta.

Totusi, in loc sa arunci licoarea lui Bacchus, poti sa apelezi la un truc care implica folosirea foliei alimentare. Ia o cantitate generoasa de folie, impatureste-o lejer si pune-o la baza unui vas.

Apoi toarna vinul peste ea si amesteca in el circa 10 minute. Plasticul va absorbi TCA-ul si vinul tau isi va pierde acea aroma imposibila, recapatandu-si savoarea, notează divahair.ro.

Citește și: Presară bicarbonat pe saltea şi vezi ce se întâmplă. Vei rămâne uimită! – VIDEO

2.Te ajută să transporţi în siguranţă cosmeticele lichide

Ti s-a intamplat vreodata sa calatoresti cu avionul si sa ai o surpriza atunci cand deschizi bagajul din cauza samponului scurs peste tot?

Atunci cand te afli la o altitudine mare, schimbarile de presiune pot cauza contractarea si dilatarea sticlelor de plastic.

Asadar, pentru a preveni aceasta neplacere, poti sa scoti dopul recipientului, sa lipesti o fasie de folie alimentara peste gura acestuia si apoi sa pui dopul la loc.

Astfel, samponul sau oricare alt lichid nu va avea pe unde sa curga chiar daca plasticul isi schimba forma. In plus, incearca sa nu umpli recipientele pana la refuz, ci doar cam doua treimi.

Citeşte şi: Cum cureți ușor tigaia arsă. Oalele tale vor fi ca noi!

3.Îți „repară” fardul scăpat pe jos

Oricarei femei i s-a intamplat intr-un moment sau altul sa ii scape fardul din mana si sa ramana cu ramasitele inutilizabile ale acestuia. Ei bine, in loc sa renunti la fardul tau preferat, iti propunem sa il…repari. Iti trebuie putin alcool etilic incolor (70%) si un patratel de folie alimentara.

Toarna cateva picaturi de alcool peste fard si lasa-l sa patrunda in acesta, apoi, infasoara folia alimentara in jurul cutiutei deschise. Folosindu-te degetele, „maseaza” fardul prin plastic, aducandu-l la forma initiala. Odata ce l-ai nivelat, scoate plasticul, lasa-l la uscat si va ca nou! Alcoolul permite uleiurilor din fard sa se imbine la loc. Aceasta metoda functioneaza cel mai bine in cazul fardurilor cremoase.

Citeşte şi: Secretul unei bucătării imaculate. Cum scapi de gândaci fără soluții toxice

4.Poate fi folosită ca etichetă

Exista anumite obiecte pe care nu poti sa lipesti pur si simplu orice fel de eticheta, in cazul in care te muti, de exemplu.

Mobila si obiectele antice intra in aceasta categorie – doar nu vrei sa te trezesti cu urme lasate de etichetele obisnuite, nu? Ca alternativa, poti sa le infasori in folie alimentara si sa scrii direct pe ea.

Cand nu iti mai este de folos, sa scoate imediat, fara a lasa urme si fara a afecta materialul din care este facut obiectul respectiv. Acest truc este deosebit de util atunci cand afara este foarte cald si orice eticheta obisnuita devine imposibil de dezlipit.

5.Te ajută să îţi faci manichiura cu efect de marmură

Da, ai citit bine! Folia alimentara poate fi folosita atunci cand iti faci manichiura si vrei sa fie de efect.

Aplica primul strat de culoare si lasa-l sa se usuce complet. Ia o fasie de folie alimentara si mototoleste-o.

Aplica al doilea strat de oja, apoi tamponeaza imediat unghia cu bucatica stransa de folie. Repeta procesul pentru fiecare unghie, asteapta sa se usuce, apoi finiseaza manichiura cu un strat de lac transparent. Astfel, vei obtine unghii cu efect de marmura.

 

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.